דילוג לתוכן הראשי

עופרת, קדמיום, ביספינול, PFOA. רעלים במטבח הביתי. כנס הבישול הבריא, חלק א', פיירקס




אילת. בוקר יום חמישי.
ככה זה נראה על הבוקר, באילת.
חייבת להודות שאחרי טיסה במזג אוויר מטלטל, זו אכן היתה נחיתה רכה וטעימה, 
היישר לבוקר יום א' של אירוע העתונאים והבלוגרים שנערך באילת,
כנס הבישול הבריא 2011 שנערך ע"י "קבוצת מסלמאני".



 למי בבית אין לפחות כלי זכוכית אחד של פיירקס? לי יש שלושה. אמא שלי בכלל מכורה. פיירקס, האמת, יש כמעט בכל בית. אני, את הפשטידות שלי, מכינה בכלי הזכוכית של פיירקס
מסתבר שנרדמתי בשמירה. התבניות המיושנות שלי, הפיירקסים, הפכו ליצירות אמנות עם השנים, ואני אפילו לא ידעתי. לא היה לי מושג שכלי המטבח הבסיסיים של פיירקס, הפכו למוצרים יפים, מתוחכמים, וכ"כ נוחים לשימוש, והכי חשוב-בריאים. טוב, כאלו הם תמיד היו (-: 
הייתם מאמינים שככה נראה היום פיירקס הזכוכית שהיכרנו? 


מוזמנים להכיר את הפיירקס של שנות הקידמה,
פיירקס דור 4 (-:
PYREX 4 IN 1 PLUS, סדרה שמאפשרת בישול, אכסון המזון במקרר עד מינוס 40 מעלות, חימום במיקרוגל או אפייה וצלייה בתנור-עד 300 מעלות, ו"טייק אווי", כשצריך לקחת את הבישולים לארוחת ליל הסדר, שזה ממש כבר קרוב (-:
הסדרה קיימת במבחר גדלים וצורות:


לסדרה המצויינת הזו יש מכסה פטנט בעל שסתום אוויר דו-כיווני, שמיועד לשחרור אדים מחד, וליצירת אטימה מושלמת לשמירה על טריות מאידך.
דור 4 (באחד), כבר אמרתי? (-:
בכנס עסקנו הרבה בבריאות כלי המטבח והבישול, ופה חשוב להדגיש:
מכסה מוצרי הסדרה הינו ללא החומר ביספינול, שהוא חומר כימי רעיל שמשמש בתעשיית הפלסטיקה.
בפיירקס לא משתמשים בחומרים שעלולים להזיק, והחברה משקיעה מיליונים במחקר, פיתוח, עיצוב ובבריאות הצרכנים. חשוב לדעת, אין ספק.



כנס הבישול הבריא נערך מטעם "קבוצת מסלמאני", שבראשה עומד עמאר מסלמאני, איש מקסים במיוחד, יבואן מוצרי פיירקס וטפאל לארץ. אין לי מספיק מילים כדי להסביר, אבל גם לא צריך. מי שהיה שם, מבין. היתה תחושה משפחתיות באוויר, לאורך כל הכנס. זה המקום להודות לעמאר מסלמאני על היכולת להביא אנשים מכל המגזרים, יהודים, ערבים, פלשתינאים וחרדים, ולגרום לכולם להרגיש לגמרי "בבית" (-:


בפאנל המכובד ישבו חאג' קאדר מסלמאני, אביו של עמאר, המייסד והיו"ר,
ופרדריק טרזצ'ינסקי, מנהל השיווק בצרפת:


פרנק דלבי, מנהל מכירות פיירקס(צרפת),
ורפאל דוד,  סמנכ"ל שיווק ומכירות פיירקס(ישראל):



אם התחלתי לדבר על בריאות, זה בדיוק הזמן לדבר על סדרת הכלים הקרמיים, 
סדרת NATURAL CERAMIC:


כולנו זוכרים את הכתבה ב"כלבוטק" על הכלים הקרמיים, ועל העובדה שבחלקם התגלו חומרים רעילים ומסרטנים כמו עופרת, קדמיום, ו-PFOA.
קדמיום: הקדמיום המתכתי, כמו גם התרכובת שהוא יוצר, רעילים מאד ונוטים להצטבר בגוף החי.
עופרת: מתכת כבדה, רכה ומאד רעילה לגוף החי באופן מצטבר.
PFOA: חומר כימי המתפרק בטמפרטורה גבוהה ונחשב מסרטן.
בכל מוצרי פיירקס אין שימוש בשלושת החומרים האלו, והחברה עומדת בדרישות התקנים המחמירים ביותר.
פיירקס, כפי שציינתי, משקיעה בפיתוח מוצרים איכותיים, ובריאים. פיירקס השיקה סדרה חדשה של סירים ומחבתות קרמיות, מודרניות ובטיחותיות:



הסדרה מיוצרת מאלומינים יצוק בעל יתרונות רבים, בשילוב ציפוי נון סטיק מתקדם של CERALON השוויצרי בדרגת 3 כוכבי שף, ובעלת עמידות גבוהה בפני שריטות ושחיקה.
למוצרי הסדרה יש ידיות בקליט העמידות בטמפרטורה של עד 180 מעלות לבישול בתנור. נפלא (-:
הסדרה מגיעה בצבעים אדום וכתום(כנראה יצרו אותה בשבילי), ומתאימה לכל סוגי הכיריים, למעט כירת אינדוקציה.
מהתנסות שלי עם המחבת הקרמי של הסדרה אני יכולה להגיד בוודאות שזה המחבת הכיפי ביותר שהיה לי, הפנקייק יוצא מושלם, ללא צורך אפילו בטיפת שמן(אפילו לא תרסיס), וכנ"ל החביתות וביצי העין. מחבת מומלץ! אני מניחה שגם הבישול בסירים האלו יהיה כיף גדול (-:
דבר אחד הבטחתי לעצמי אחרי הכנס הזה: מהיום, למטבח שלי נכנסים אך ורק כלי בישול שאני יודעת שעומדים בתקני בטיחות מחמירים.
בכלל, אחרי שהבנתי כמה שפיירקס וטפאל משקיעות בריאות, סביר להניח שגם אם אצטרך לשלם עליהם מעט יותר, זו תהיה הבחירה שלי. עם בריאות לא משחקים, ועד הכנס הזה לא הבנתי לעומק את ההבדלים בין סירים ומחבתות מהפן הבריאותי. הכי קל היה להיכנס לסופר, ולקנות "שלוש מחבתות במאה". העידן הזה מבחינתי הסתיים, ולבית שלי יכנסו רק כלים בריאים (-:




סדרה נוספת מ"הדור הבא של כלי המטבח" היא סדרת KITCEN LAB
הסדרה הוצגה לנו בכנס, ויש בה כלים שהיו משמחים כל חובב בישול. הרי המטבח לפעמים מתפקד כמעבדה קטנה, ונוצרות בן תערובות שונות ומשונות, שלפעמים צריכות מדידה מדוייקת.
סדרת KITCEN LAB מורכבת מכלים שמעוצבים ככלי מעבדה, חלקם עם מכסים לאטימה מושלמת:




ה"קיטשן לאב" התמלא בחלב, אבל זה כבר שייך לחלק ב' של היום. שף אנטוני הגיע מפריז כדי לבשל לנו בכלים של פיירקס. הבישול היה בכלי מיוחד, שמגיע לו פוסט נפרד, בעיניי. חוצמזה, שלשף אנטוני, שלקח לו להגיע 32 שעות מפריז לישראל בגלל בעיות בנמלי תעופה ועיכובים, מגיע פוסט משל עצמו. בכל זאת, לא בכל יום בא שף של מסעדת מישלן לבשל לנו (-:
רק בשביל ההקדמה לפוסט הבא, ככה זה נראה. כלי יפיפה(כל הבלוגרים חשקו בו), ושף אנטוני לימד אותנו את רזי הבישול בכלי המרגש והמיוחד הזה:


לפיירקס יש עוד מגוון סדרות וכלי בישול. אני אהבתי במיוחד את הסדרה הסיליקונית, FLEXI TWIST.
 נו, אתם יודעים, התבניות הכי כיפיות, אלו מהסיליקון, נהדרות לאפייה ולתנור בכלל:





בנוסף, לפיירקס יש כלים מקסימים מסדרת WAVE, ואנחנו הסתובבנו סביב שולחנות המוצרים כמו ילדים בחנות צעצועים. הכל כ"כ צבעוני, כ"כ מתוק, כ"כ מגרה (-:








פיירקס. 
מה היה לנו שם?
עיצוב משגע. צבעוניות מרתקת. חומרים איכותיים. בריאות מעל הכל (-:
פיירקס. 
97 שנים שהחברה הזו קיימת, והיא לא מפסיקה להפתיע.
המשך יבוא! 
(עם השף אנטוני החתיך מפריז, יש למה לחכות ) ((-:

תגובות

  1. שאפו על פוסט מושקע ....וצילומים שעושים חשק לרוץ ו ....לא יודע לאסוף , לקנות לבשל ....

    השבמחק
  2. אהבתי את הפוסט המפורט שנכתב מכל הלב! אין עליך שונית :)
    אורלי כהן

    השבמחק
  3. שונית איזה פוסט נהדר, מוסבר, תמונות מקסימות!
    מחתחשק לי להמשיך את הכנס...או לפחות להכין איזו פשטידה בפיירקס :)

    השבמחק
  4. ואו, איזה השקעה, מקסים מקסים מקסים...

    השבמחק
  5. סתיו, עד עכשיו מתחשק לי להניח יד על כל מוצר שהיה שם, ולא להרפות! תודה, מותק (-:

    השבמחק
  6. אורלי, תודה רבה, יקירתי! אכן, נכתב באהבה.

    השבמחק
  7. מיה, גם לי, ממש מתחשק להמשיך. היה כנס מעניין, מעבר להנאה, היה חשוב, ולימד אותי המון. כאלו כנסים אני אוהבת (:

    השבמחק
  8. יולי, תודה רבה, מותק! (-:

    השבמחק
  9. שוש חזן גרינברג17 מרץ, 2012 13:31

    אין מה לומר, כלים איכותיים ובעלי שם, גם נוחים וגם בריאותיים. מצוין (והצילומים כרגיל מרהיבים).

    השבמחק
    תשובות
    1. שוש, תודה מותק!!! אין ספק, אחלה כלים. פשוט תענוג \(-:

      מחק
  10. אנונימי17 מרץ, 2012 23:42

    יופי של פוסט שוניתי. אהבתי מאד . צילומים מדהימים ותוכן מקצועי.
    דפני.

    השבמחק
    תשובות
    1. דפני, תודה יקירתי! אין ספק, כשהסחורה נראית טוב, גם הפוסט והצילומים נראים טוב (-:

      מחק
  11. נהדר. אבל אם אני לא אוהבת להגיש לשולחן בכלי שקוף כי זה לא נראה כ"כ יפה ומעדיפה כלי אטום (לא סיליקון) האם יש להם מה להציע ? ואיפה קונים ?

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)